Home / Tag Archives: Јосип Броз Тито

Tag Archives: Јосип Броз Тито

60 години од матурирањето во Горната гимназија

Генерацијата матуранти од Гимназијата “Јосип Броз Тито“ во Битола, деновиве, оваа година прослави редок јубилеј, 60 години од матурата. Таа е среќна генерација којашто прва го започна своето основно образование на мајчиниот, ма-кедонски јазик. Многубројната генерација од беше составена од ...

Read More »