Home / Tag Archives: километри

Tag Archives: километри

Земјотрес од 4,2 степени почуствуван во Битола

Земјотрес од 4,5 степени бил регистриран денес од Сеизмолошките обсерватории на 22 километри оддалеченост јужно од Битола. Земјотресот бил во длабочина од десет километри и се случил утрово во 11 часот и 55 минути.

Read More »

Охрид повторно се треси

Тлото во Охридскиот регион се уште се тресе. Изминатата ноќ, неколку минути пред полноќ или 11.49ч во охридско-ресенскиот крај европската сеизмолошка опсерваторија регистрираше земјотрес со магнитуда од 3.0 степени по Рихтер на длабочина од 2 километри. Еден час подоцна или ...

Read More »

Земјотесрот што го погоди Охрид ја стресе и Битола. Јачината на земјотресот ги исплаши битолчани кои ги напуптија своите домови. Епицентарот на земјотресот е од охридско преспанскиот регион каде во изминатите неколку недели земјата постојано се тресе. Силниот земјотрес е ...

Read More »