Home / Tag Archives: компании

Tag Archives: компании

СЈО да ги (пре)испита тендерите во РЕК Битола

Тендерот кој деновиве го доби фирмата “Транс Мет Доо“ за ископ на јаглен и јаловина во РЕК Битола, која понудила само еден денар повеќе oд „Транс Мет Доо“од само  44 денари за гига џул повторно го отвори прашањето за тоа ...

Read More »

Отказни решенија за 200 работници во битолска текстилна компанија

Дали последната текстилна компанија во Битола, „Мокел“, за која сите веруваа дека ја преживеа транзицијата, заминува во историјата е прашање што деновиве сѐ погласно си го поставуваат битолчани, откако доминантниот сопственик одлучи на сите вработени да им го раскине работниот ...

Read More »