Don't Miss
Home / Tag Archives: концепт

Tag Archives: концепт

Во Битола започна Балканската колонија на ракотворци

Со две прекрасни изложби, вчера започна четвртата по ред Балканска колонија на ракотворци во Битола. Предизвикува восхит, секој човечки напор да се победи заборавот, да му се оддолее на времето кое што незапирливо поминува, да им се обезбеди вечност на ...

Read More »

Канцеларија за престижниот филмски фестивал “Браќа Манаки“ ќе биде отворена и во Битола!?

По оставката на актерката Лабина Митевска која од лични причини се повлече од директорката функција на филмскиот фестивал “Браќа Манаки“  за како што истакна да се посвети на професионалната кариера, и по назначувањето на новиот директор Димитар Николов-Таки за прв ...

Read More »