Home / Tag Archives: лик

Tag Archives: лик

“Кумурното игралиште“ добива нов лик

Започна реновирањето на помошното фудбалско игралиште „Павел Шатев“, попознато како Ќумурното игралиште во Битола. Општина Битола го финансира менувањето на оштетената мрежна ограда, појачување на челичната конструкција и поставување на 6 нови врати, во вредност од 381.600 денари. Градоначалничката Наташа ...

Read More »

Битолскиот пазар доби шест нови павилјони за 90 продажни тезги

Министерството за локална самоуправа, Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и јавното претпријатие  „Пазари” од Битола, во понеделникот, го промовираа новиот реконструиран дел и павилјони на Регионалниот пазар во Битола. Реализацијата на овој проект се изврши со финансиска поддршка ...

Read More »