Home / Tag Archives: Лорен Оер

Tag Archives: Лорен Оер

Француска поддршка за изградба на меморијален комплекс во Битола

Делегација од регионот Норманија од Франција која ја сочинуваат генералниот директор на Меморијалниот центар во Каен, Стефан Грималди и раководителот на одделот за изложби, Франк Мари, денеска и утре ќе престојуваат Македонија. Како што информираа од Француската Амбасада, Грималди и ...

Read More »

Одбележан денот на завршувањето на Втората светска војна

Ученици и професорите од средното училиште „Ла Рокел” од градот Кутанс, Нормандија – Република Франција, заедно со учениците и професорите од битолската гимназија „Јосип Броз Тито” во неделата  на Француските гробишта во Битола го одбележаа 8 мај,  Денот на завршувањето ...

Read More »