Home / Tag Archives: Маја

Tag Archives: Маја

39 години на Центарот за култура

“Културно мени “ е мотото на Центарот за култура кој годинава слави 39 години. Кај нас културата се создава и се претставува.”Нашиот простор живее секој 1 ден и така е 365 денови во годината.Но, овој октомври славиме 39 години од ...

Read More »

Маја Андоновска директорка на Центарот за култура

Маја Андоновска Илијевски е нов директор на Центарот за култура во Битола. Маја Андоновска е актерка на НТБ. Таа беше избрана на објавениот конкурс. Маја Андоновска Илијевски доаѓа на местото на Зоран Димовски кој досега ја извршуваше функцијата вд директор ...

Read More »