Home / Tag Archives: Манифстација

Tag Archives: Манифстација

Почнуваат Илинденски денови

Со дефиле по Широк Сокак, а потоа со традиционалното оро „Комитско“, вечер во Битола ќе почне 47. издание на фестивалот на народни песни и игри „Илинденски денови“ кој ќе трае до 1 август. Организатор и домаќин на манифестацијата е Центарот ...

Read More »