Home / Tag Archives: медицински

Tag Archives: медицински

Милошоски: За набавка на медицински апарати предвидени се 33 милиони евра

Во програмата на коалицијата „За подобра Македонија“ предводена од ВМРО­-ДПМНЕ предвидени се вкупно 33 милиони евра за набавка на најсовремени медицински апарати и опрема за здравствените установи низ Македонија, изјави Антонио Милошоски, носител на кандидатската листа во Петтата изборна единица. ...

Read More »

Бесплатни превентивни прегледи во пензионерскиот клуб во Новаци

Високите темепратури карактеристични за месец август и спарното време е причинител на разни здравствени тегоби во летниот период , па токму затоа општина Новаци во соработка со службата за Итна медицинска помош од Битола организираше бесплатни здравствени прегледи за жителите ...

Read More »