Home / Tag Archives: надеж

Tag Archives: надеж

Година на изгубена надеж

                                       За само неколку денови и оваа, 2019 година, ќе стане минато. Само уште нецели 5 дена не делат од дочекот на најлудата и највеселата ноќ во годината, кога сите ние, кои успеавме да ја преживееме оваа година, ќе ...

Read More »

МПЦ -ОА го признаа договорот со Бугарија

Светиот архиерејски синод на МПЦ – ОА во пресрет на централната прослава по повод 50-годишнината од возобновувањето на нејзината автокефалност што ќе се одржи на денот на Соборот на сите македонски свети, на 30 септември и 1 октомври годинава во ...

Read More »

Карпош пееше со Тамара и Лина

Македонската поп-пејачка Тамара Тодевска, со својот енергичен концерт вечерва сериозно ги размрда карпошани. Музичката икона, во придружба со својот бенд го раздвижи Карпош во ритамот на музиката и успеа да ја собере досега најбројната публика во рамките на „Културното лето ...

Read More »

И по две децении “ татовци “ не се откажуваат од своите заштеди

Старите рекле надежта последна умира. Ова непишано правило, најдоследна примена најде кај штедачите на ТАТ, кои и по изминати две децении, откако пропадна штедилницата ТАТ, сеуште не губат надеж дека ќе дојдат до своите пропаднати штедни влогови. Од пропаѓањето на ...

Read More »