Don't Miss
Home / Tag Archives: нацрт

Tag Archives: нацрт

Изготвен Нацрт законот за амнестија

Нацрт-законот за амнестија на обвинетите за „27 април“ ќe содржи најверојатно пет члена кои ќе се најдат на три неполни страници. Се очекува текстот денеска да биде разгледан во Интерпартиското парламентарно тело за помирување, а веднаш потоа ќе влезе и ...

Read More »

Пратениците ги изгласаа уставните амандмани

Заврши втората фаза од уставните измени. Пратениците во експресна расправа од само три дена ги изгласаа сите четири нацрт-амандмани што ги предложи Владата согласно Договорот од Преспа. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ гласаа против нацрт-амандманите, додека пак, 8-мината од независната група од ...

Read More »