Don't Miss
Home / Tag Archives: Нектариј

Tag Archives: Нектариј

Битола го празнува патронот на заштитникот на градот Св. Нектариј Битолски

Битола по единаесетти пат  го празнува својот светец-заштитник, Преподобен Нектариј Битолски. Одбележувањето започна синоќа со занаетчиската манифестација „Битолски еснафи“, во фоајето на Народниот театар во Битола, по што се одржа свечена културно уметничка програма, на која на самиот почеток се обрати ...

Read More »

Битола ќе добие црква на својот заштитник “Св. Нектариј “

Доколку не излезат некои непредвидени работи наскоро во центарот на Битола, до Градскиот часовник ќе започнат изведбените работи за изградба на црквата , посветена на заштитникот на Битола “ Св. Нектариј Битолски”.     Ова денеска им го соопшти на новинарите ...

Read More »