Home / Tag Archives: Никиќ

Tag Archives: Никиќ

Денеска продолжува судскиот процес “Транспортер“

Судско рочиште за случајот „Транспортер“, во кој првообвинет е битолскиот градоначалник Владимир Талески, денеска треба да се одржи во скопскиот Кривичен суд. Минатото рочиште на 28 септември беше одложено поради неприсуство на обвинетата Јасмина Никиќ Десановска. Според одбраната, обвинетата Никиќ-Десановска ...

Read More »

Нови мандати за обвинетите директори на училишта

И покрај тоа што се товарат за тешки кривични дела, во кои се обвинети за милионски злоупотреби градоначалникот на Битола, Владимир Талески, кој исто така е првообвинет во случајот “Транспортер’ им го продолжи мандатот на  неколку директори во битолското образование. ...

Read More »