Home / Tag Archives: образование (page 2)

Tag Archives: образование

Меѓународна конференција “Социјална и образовна инкулузија и кохезија“

Викендов, во Центарот за култура во Битола, во организација на Македонското научно друштво се одржа Меѓународната конференција “Социјална и образовна инклузија и кохезија – теорија, практика и перспективи“. На конференцијата со свои трудови и излагања, зедоа учество над 40 – ...

Read More »

(Не) педагошки закани и условувања

Се тресеше гората, се роди глушец. Или поинаку кажано,многу врева за ништо. Учениците можат да бидат спокојни. Нивните професори нема да штрајкуваат и ќе продолжат да ги воспитуваат и образуваат. По преговорите со министерот за образование Абдулаќим Адеми, СОНК одлучи ...

Read More »

ВМРО-ДПМНЕ:Крупни инвестиции се направени во битолските образовани институции

Во недостиг на креативност и нови идеи, секој септември со почетокот на учебната година, СДСМ се буди од летниот сон и почнува да ги повторува старите и деструктивни критики на образовниот систем, возврати попладнево владејачката ВМРО-ДПМНЕ од Битола, на обвинувањата ...

Read More »
error: Content is protected !!