Home / Tag Archives: обвинители

Tag Archives: обвинители

Советот на обвинители даде виза за смена на Зврлевски

На денешната седница Советот на јавни обвинители го прифати предлогот на Владата за разрешување на републичкиот јавен обвинител Марко Зврлевски. Претседателот на Советот на јавни обвинители Петар Аневски денеска изјави дека членовите на Советот со мнозинство гласови позитивно се изјасниле ...

Read More »

Аневски: СЈО нема основа да го бара случајот „Сопот”

Претседателот на Советот на обвинители, Петар Аневски потврди дека го добил барањето на Специјалното јавно обвинителство за преземање на случајот „Сопот” под нивна надлежност. Аневски вели дека барањето е обемно и ќе го разгледаат наредниот период, но сепак посочува дека ...

Read More »

Петар Аневски избран за нов претседател на Советот на јавните обвинители

Советот на јавните обвинители на Република Македонија едногласно го избра Петар Аневски за нов претседател. Тој ќе го води советот во следните две години. Петар Аневски доаѓа од Вишото обвинителство во Битола каде што беше прв човек пред да дојде ...

Read More »