Home / Tag Archives: одбор

Tag Archives: одбор

Одборот на ЕП:Да се отворат преговорите со Северна Македонија

Пратениците на Надворешно – политичкиот одбор на Европскиот парламент (АФЕТ) ги повикаа земјите членки на Европската Унија оваа година да ги започнат пристапните преговори со Северна Македонија и Албанија. -И Албанија и Северна Македонија ги завршија нивните домашни задачи, неопходни ...

Read More »

Младен Чадиковски нов претседател на ЗНМ

Младен Чадиковски е новиот претседател на Здружението на новинари. Тој со 86 гласа го победи својот противкандидат Столе Наумов од Канал77, за кој имаше 77 гласови. Покрај ова, беа избрани и членови за Управниот и Надзорниот одбор и на Советот ...

Read More »

Промоција на книга на Литовски

Утре, 13.07.2018 година ( петок ) со почеток во 19:00ч. во „ Магаза “ Битола во рамките на Бит фест 2018 година, а во соработка со Сојуз на Борци од НОАВМ – Општински Одбор Битола ќе се одржи промоција на ...

Read More »

Утре се именуваат новите директори

Понеделник на 27 ноември заседава кадровската комисија на СДСМ, која треба да ги утврди сите нови директори во јавните претпријатија и училиштата. Според информации на порталот на Битолски весник утре откако кадровската комисија ке ги утврди кандидатите за дирекори,  вечерта ...

Read More »

Деветмина битолчани во новиот Централен одбор на ЛДП

Во новиот Централен одбор на ЛДП, кој е формиран по денешниот 6 конгрес на партијата во Скопје, влегоа дури деветмина битолчани. Во новиот Централен одбор влегоа: Јован Налбантни, професор, д-р Дејан Ристевски, стоматолог , Александар Цветковски професор, Валентин Груевски, советник ...

Read More »