Home / Tag Archives: патрон

Tag Archives: патрон

Средното Економско училиште „Јане Сандански” прослави 92 години од постоењето

Со низа активности и свечености подготвени од учениците и професорите беа одбележани 92 години од постоењето на средното економско училиште „Јане Сандански” од Битола и сто години од смртта на великанот и револуционер Јане Сандански. На патрониот празник традиционално беа ...

Read More »

Свечено одбележан јубилејот, 35 години на Битолскиот Универзитет

Со одржување на свечена академија, на која со пригодни говори кон присутните се обратија ректорот на Универзитетот  “Св. Климент Охридски “  проф д-р Златко Жоглев и претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов,  вечерва во Народниот театар во Битола,  Универзитетот “Св. ...

Read More »

Промоција на новите доктори на науки на Битолскиот универзитет

Во рамките на одбележувањето на патронатот  на  Битолскиот Универзитет,  на пригодна свеченост што се одржа на салата за состаноци на Ректоратот, комплекс Касарни – Битола, промовирани се доктори на науки на Универзитетот „Св.Климент Охридски” – Битола. Ректорот проф. д-р Златко Жоглев за доктори ...

Read More »

35 години на Универзитетот “Св. Климент Охридски“ Битола

Универзитетот “Св. Климент Охридски” во  Битола денеска со низа свечености  и бројни  манифестации го одбележа својот патрон празник  и 35 годишен  јубилеј. На академскиот час што ректорот на Универзитетот проф. д-р Златко Жоглев меѓу другото  нагласи  дека во изминатите 35 ...

Read More »

Секогаш заедно против секакви поделби

Под мотото “Секогаш заедно”, ОУ “Крсте Петков Мисирков”, од битолското село Бистрица, во кое наставата се изведува на македонски и албански јазик, го прослави својот патронен празник, посветен на македонскиот преродбеник Крсте Мисирков. Годинашниот роденден беше одбележан во знакот на ...

Read More »