Home / Tag Archives: пензија

Tag Archives: пензија

Стопанска банка а.д. Битола ќе исплаќа пензија на 30 ноември

Стопанска банка а.д. Битола, во рамките на одбележувањето  на јубилејот – 70 години постоење, овој месец  на пензионерите кои пензијата ја примаат преку Банката ќе им  овозможи да ја добијат  порано – на 30 ноември. Банката го прославува јубилејот со ...

Read More »

Нема да се промени старосната граница за пензија во Македонија

Нема да се промени старосната граница на вработените за заминување во пензија. Ова го истакна денеска министерот за финансии Кирил Миновски одговарајќи на новинарско прашање, додавајќи дека не се размислува и за промена на процентот на социјалните придонеси. Според законските ...

Read More »