Don't Miss
Home / Tag Archives: ПМ

Tag Archives: ПМ

Бесплатен градски превоз во Битола

Утрово многу високо загадување во Битола. Мерната станица Битола 2 која што е во центарот на градот, утрово во 8 часот измери многу високо загадување со ПМ2,5 честичките и високи загадување со ПМ 10 честичките. Се огласија и од општина ...

Read More »

Загaдувањето ќе се следи на мобилните телефони

Од денеска, битолчани во реално време на своите мобилни телефони ќе имаат увид колкаво е и какво аерозагадувањето во Битола. За тоа се погрижија еко- ентузијасти од граѓанската иницијатива Биста, кои на Широк сокак поставија мерна станица со сензори од ...

Read More »

Скопје најзагаден град во светот

Скопјани утрово  дишеа на жабри.ПМ10 честичките  изнесуваа  395 микрограми, или 8 пат повеќе од дозволеното. За алармантната ситуација со воздухот, УСАИД ги собра претставниците на локалната и централната власт како и меѓународните невладини организации за да се пронајде практично решение ...

Read More »