Home / Tag Archives: прекин

Tag Archives: прекин

Ќе се асфалтира патот Битола-Крклино

Поради градежни работи на регионалниот пат од село Крклино до Битола сообраќајот на овој патен правец во наредните 30 дена ќе се одвива по една коловозна лента. На самото место ќе биде поставена соодветна сообраќајна сигнализација.  

Read More »

Прекин на наставата во ОУ “ Климнет Охридски“

Во ОУ “ Климент Охридски “ денеска нема настава. Утринава сите ученици беа вратени од училиште. Причината е немањето на парно греење. Родителите и учениците не добија известување дали се работи за дефект на парното греење, или пак се  за ...

Read More »

Во Битола откажан коледарскиот оган

По прекинувањето на неколкуте традиционални манифестации кои во изминатите години и ги организираше локалната самоуправа во денеска е прекината уште еден традиционален настан. Имено,  палењето на традиционалниот коледарски оган на плоштадот “ Гоце Делчев “ во Битола, на кои се ...

Read More »

Прекината евакуацијата до Алепо

Евакуацијата на цивили од источно Алепо е прекината, јави ДПА повикувајќи се на извори од хуманитарни организации во момент кога се слушнале експлозии. Сирискиот центар за човекови права соопшти дека е прекината евакуаицјата без да даде детали. Сириски извори тврдат ...

Read More »

Нормализиран сообраќајот на патот Битола-Прилеп

Од 16:50 часот е нормализиран сообраќајот на патниот правец Битола-Прилеп и Битола-ГП„Меџитлија“, како и на регионалниот пат Битола-село Новаци што води кон РЕК„Битола“, соопшти АМСМ. Сообраќајот беше во прекин од 15 часот.

Read More »

Свлечиште на патот Прилеп –Ресен, сообраќајот се пренасочува

Поради повторно активирање на свлечиштето на патниот правец Прилеп-Ресен, на обиколката кај Битола на патот А3 собраќајот е во целосен прекин за секав вид на собраќај. Од АМСМ информираат дека возилата се пренасочуват низ градот Битола.

Read More »

Патот за Рек Битола ќе се прекине

Тоа што пред малку го јави „Битолски весник “ дека состојбата на патот Битола – Новаци за Рек е загрижувачка се потврди. На седницата на Кризниот штаб во Битола која што е во постојано заседание, членовите на Кризниот штаб беа ...

Read More »