Don't Miss
Home / Tag Archives: прекугранична

Tag Archives: прекугранична

Свечено отворена реконструираната Зоолошка градина во Битола

Денеска,  беше вистински празник за најмладите во Битола. Зоолошката градина никогаш не беше толку масовно посетена. Во присуство на првиот човек на Република Македонија, претседателот на државата Ѓорге Иванов, заменик- министер за локална самоуправа Љупчо Пренџов , претставникот на  Европската ...

Read More »

Во Новаци завршни активности од проектот “Жива историја, жива природа“

Во понеделникот, во Новаци се одржа завршната средба на двајцата  градоначалници на Новаци, Лазар Котевски и градот Алмопиа од соседна Грција, Димитрис Бинос. На средбата, на која зедоа учество партнерите од двете општини, беше направена рекапитулација за досегашните активности за ...

Read More »