Home / Tag Archives: превентивна

Tag Archives: превентивна

Превентивна систематска дератизација

Јавната здравствена организација Центар за јавно здравје  почна да врши превентивна систематска дератизација на територијата на Битола. Од Центарот соопштуваат дека дератизацијата се врши со поставување отровни мамци за уништување глодачи на повеќето локации во градот. – Со дератизацијата се ...

Read More »

Превентивна дезинсекција и систематска дератизација во општина Новаци

Деновиве,  екипа на “Центарот за јавно здравје Битола“  ја спроведува системската дезинсекција за уништување на комарците и другите штетни инсекти  на подрачјето на општина Новаци, како општа превентивна противепидемиска мерка за спречување на појава на заразни болести. -Согласно Законот за ...

Read More »

Усвоена програмата за спроведување превентивна дератизација во Битола

Советот на општина Битола ја усвои програмата за спроведување на превентивна систематска дератизација на канализацискиот систем,  јавната депонија Мегленци, дивите депонии и ѓубришта во општината за 2016 година. Како што информираат од општината, целта на превентивната систематска дератизација е заштита ...

Read More »