Home / Tag Archives: синидкат

Tag Archives: синидкат

ЕЛЕМ го призна легитимитетот на новиот синдикат

АД ЕЛЕМ со одлука на Управниот одбор го призна легитимитетот на новиот синдикат кој со пристапувањето на над 2.4000 членови стана репрезентативен. Претседател на синидкатот на АД ЕЛЕМ е Јове Смилевски. На тој начин веке од наредните денови чланарината на ...

Read More »

Отпечатени просториите на Синдикатот во РЕК Битола

Во присуство на комисија од неколку членови денеска во РЕК Битола беше отпечатена една од просториите каде што се чуваа(т) документите од работењето на Синдикатот на РЕК Битола. Со тоа новото раководство на Синдикатот на РЕК Битола и официјално се ...

Read More »

Претходното раководство остави “цунами “ во синдикатот на РЕК “ Битола“

По неколку месечната криза која владееше во синдикатот на РЕК “Битола” и АД ЕЛЕМ, откако претходното раководство   се самораспушти и ги “пломбира “ синдикалните простории во Комбинатот, состојбите полека се нормализираат. Но иако неодамна  беа избрани нови синдикални раководители во ...

Read More »