Home / Tag Archives: соба

Tag Archives: соба

Доделување наградата Роберто Беличанец

Денес во 20 часот во просториите на Јавна соба Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници има чест да Ве покани на свеченото доделување на годишната награда Медиум промотор на новинарството како јавно добро – Роберто Беличанец.

Read More »

Спомен соба со восочни фигури на творците на албанската азбука

Со одржување на бројни манифестации, во Битола свечено беше одбележана годишнината од формирањето на албанската азбука. На свеченоста покрај преставници на Владата, на трите државни универзитети, Тетовскиот, универзитетот Мајка Тереза и универзитетот на Југоисточна Европа, присуствуваа и претставници на универзитетот ...

Read More »