Home / Tag Archives: Старски дом

Tag Archives: Старски дом

Осветено црквичето во Старскиот дом “Сју Рајдер“

На свечен начин во дворот на јавната општинска установа “Сју Рајдер“ Битола беше осветена црквичето “Св Ѓорѓи“ лоцирано во дворот на Домот. Црквичето е реновирано и адаптирано од страна на битолчанка која е донатор на средствата, и нејзината желба е ...

Read More »

Свечено отворен Старскиот дом “Свети Спас“ во селото Кравари

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов денеска свечено го отвори приватниот дом за Стари лица во битолското село Кравари, “Свети Спас“ кој важи за еден од најопремените и најсовремените објекти з згрижување на стари лица не само во ...

Read More »