Home / Tag Archives: тагува

Tag Archives: тагува

Куба тагува по Кастро

Знамињата низ државата се спуштени на половина копје, а се организираат и бројни комеморации Кубанците тагуваат по Фидел Кастро, револуционерниот лидер, чија смрт беше објавена во саботата. Знамињата низ државата се спуштени на половина копје, а се организираат и бројни ...

Read More »

И Широк Сокак тагува, почина Такец

Ин мемориам Од пред три дена и Широк Сокак  во Битола не е  повеќе тоа што беше. На неговиот плочник го нема повеќе Димитар Димитровски – Такец, човекот кој и во својата  93 година  од животот битолчани имаа можност да ...

Read More »