Don't Miss
Home / Tag Archives: Томислав Кежаровски

Tag Archives: Томислав Кежаровски

Кежаровски останува на слобода, Апелација ја одби жалбата на ОЈО

Апелациониот суд Скопје денеска ја потврди првичната одлука на Основниот суд Скопје 1, кој на 22 јануари годинава го пушти дома на условен отпуст новинарот Томислав Кежаровски. Кежаровски беше пуштен на барање, всушност, на директорот на затворот во Шутка, поради влошено ...

Read More »

Кежаровски избран за потпретседател на ЗНМ

Управниот одбор на Здружението на новинарите на Македонија на последната седница  едногласно го избра за потпретседател на ЗНМ новинарот Томислав Кежаровски. Кежаровски на последното Собрание, кое се одржа кон почетокот на декември мината година, беше избран за член на Управениот ...

Read More »

ЗНМ отвора солидарен фонд за Кежаровски

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) отвора солидарен фонд за колегата Томислав Кежаровски. Сите новинари и граѓани кои сакаат, можат да уплатат одредена сума пари на жиро-сметка во Комерцијална банка. Банерот со деталните информации околу оваа акција ЗНМ веќе го ...

Read More »

Кежаровски доби условен отпуст од судот

Новинарот Томислав Кежаровски е ослободен од издржувањето на преостанатиот дел од казната затвор на којашто беше осуден поради откривање на идентитет на заштитениот сведок. Оваа одлука не е конечна бидејќи обвинителството има право да ја оспори. Предлогот за условен отпуст ...

Read More »

“Гардијан“ за новинарот Кежаровски

За случајот на Кежаровски пишува и весникот „Гардијан”, повикувајќи се на извори од Репортери без граници, како и Меѓународната и Европската федерација на новинари. Во весникот пишува дека организациите за слобода на медиумите и меѓународните новинарски тела го осудиле затворањето ...

Read More »