Home / Tag Archives: транспорт

Tag Archives: транспорт

Почина бебе во Клиничка болница

Во битолската Клиничка болница почина бебенце. Поради компликациите кои с епојавиле поради предвременото порагање за бебето бил организиран транспорт за Скопските клиники, но бебето не стигнало до Скопје. Според информации на порталот на Битолски весник во транспортирањето на бебето наводно ...

Read More »

Со пари од ЕУ ќе се гради пруга за Бугарија

Македонија доби грант од 70 милиони евра на Самитот во Трст од Европската унија за изградба на пругата кон Бугарија. Целата сума за земјите од Западен Балкан за инфраструктурен развој изнесуваше 194 милиони евра, а 40 проценти од овој износ ...

Read More »

Oбнова на регионалниот пат Битола-Ресен-Буково

До крајот на годинава се очекува да бидат завршени активностите за обнова на регионалниот патен правец Битола-Ресен-Буково. -Станува збор за инвестиција во вредност од шест милиони евра со која ќе бидат реконструирани 27 километри, истакна министерот за транспорт и врски ...

Read More »

Министерот Јанакиески вечерва во Битола – состанок на Координативното тело за справување со кризи

Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески вечерва во Битола ќе оддржи состанок на Координативното тело за справување со кризи. На  состанокот покрај министерот ќе присуствуваат и градоначалниците од Пелагонискиот регион како и надлежните институции.

Read More »