Home / Tag Archives: учебна

Tag Archives: учебна

Последни подготовки на Новаци за стартот на новата учебна година

Новата учебна година започнува в понеделник на 4 септември а во општина Новаци веќе привршуваат последните подготовки околу средување на училиштата, дворните места и просториите за изведување на настава. „ Во понеделник започнува новата учебна година а за прв пат ...

Read More »

За 269 ученици започна учебната година во општина Новаци

За 27 првачиња односно за 269 ученици  денеска започна школската година во ЦОУ „Славко Лумбарковски” во општина Новаци. Градоначалникот Лазар Котевски заедно со директорот на училиштето Васко Ристески денеска ги дочекаа и им посакаа топло добредојде и успешен старт на ...

Read More »

Почна учебната година за основците и средношколците

Учениците денеска се врaќаат вo училишните клупи. Нoвaтa учебнa гoдинa ќе јa пoчнaт oкoлу 270.000 ученици, oд кoи 188.000 oснoвци и 80.000 среднoшкoлци. Спoред последните пoдaтoци од Министерството за образование и наука,  зaпишaни се 21.250  првaчињa, нo oвoј брoј не ...

Read More »

Во тек е запишување првачиња за учебната 2015/2016

Во сите основни училишта во Република Македонија во тек е уписот на првачиња за учебната 2015/2016 година. Запишувањето на првачињата важи за сите деца кои до крајот на календарската година ќе наполнат шест години, односно сите деца кои се родени ...

Read More »