Home / Tag Archives: уметност

Tag Archives: уметност

Денови на француски филм

Вечерва и утревечер, во малата сала на 3Д Кино Битола при Домот на култура во Битола, со почеток во 19.30 часот, ќе се одржат Денови на француски филм. Ќе бидат прикажани два филмски наслови кои ја претставуваат поновата француска кинематографија. ...

Read More »

Уметност од мали нозе

Во организација на Детскиот ликовен центар, под покровителство на општина Карпош, денеска, во Кинотеката на Македонија се одржа детски ликовен хепенинг. Дечињата од сите градинки на територијата на локалната самоуправа го артикулираа својот уметнички израз, изработувајќи ликовни творби во широкиот ...

Read More »