Home / Tag Archives: Влада (page 2)

Tag Archives: Влада

Заклучоци на Владата

Владата на Република Северна Македонија на денешната 15-та редовна седница ја разгледа информацијата на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи за преземање дополнителни и заострени мерки и активности за превенција од ширење на корона ...

Read More »

Да нема јавни собири со гости од странство

Владата на Република Северна Македонија го прифати предлогот на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство да се продолжи препораката за ограничување на јавните настани со гости од странство, препораката за неодржување на поголеми јавни собири и настани, како ...

Read More »

Техничка влада за политички пресметки

                              Со цел да се реши политичката криза во Македонија, пред нецели 4 години, во населбата  Прижно во Скопје, со благослов на четирите најголеми политички партии од македонскиот и албанскиот блок, како и европските медијатори,  беше одлучено пред секои ...

Read More »

Денес седница на Владата

Владата на Република Северна Македонија ќе ја одржи редовната167 седницаВладата на Република Северна Македонија денеска ќе ја одржи редовната 167 седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.На оваа седница, на ...

Read More »

Не е априлска шега.Од април идната година уште 10 отсто повисока плата за учителите

Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев и министерот за образование Арбер Адеми на денешната средба со претседателот на СОНК, Јаким Неделков, дадоа предлог до СОНК платите на наставниците и професорите во основното, средното и високото образование да се зголемат за ...

Read More »

Ќе се залагам за помалубројна Влада и Парламент

Доколку бидам избрана за претседател на Република Македoнија прво што ќе направам ќе биде да се откажам од привелeгиите на претседателот, за помалубројна, но поефикасна Влада, како и помалуброен Парламент, рече на вечерешниот предизборен митинг во Битола, кандидатот за претседател ...

Read More »

ЕЛЕМ станува ЕСМ

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД  Македонска информативна агенција – Скопје во државна сопственост (МИА), отсега ...

Read More »

Демократи ќе се залага за конфискација на украдениот имот

Новоформираната партија Демократи чиј претседател е битолчанецот Јорго Огненовски, која деновиве беше официјално промовирана на македонската политичка сцена во наредните денови откако целосно организационо ќе се заокружи во наредниот период ќе се залага за комплетна реформа во економијата за да ...

Read More »

Лидерите постигнаа согласност за сите прашања

Лидерите на четирите најголеми партии во Македонија, денеска, во Клубот на пратениците, по речиси шест часа дебата постигнаа договор за дел од прашањата што им беа на маса. Конкретно, според лидерот на СДСМ, Зоран Заев, договорени се сите детали околу ...

Read More »

Заклучоци од седницата на Владата

Владата на редовната 80-та седница го прифати Предлог-законот за изменување на Изборниот законик, по скратена постапка. Со предлог-законот ќе се овозможи избор на Државната изборна комисија и ќе се надминат објективните слабости во праксата. Измените се однесуваат на неколку ставови ...

Read More »
error: Content is protected !!