Home / Tag Archives: Врхове

Tag Archives: Врхове

Врховниот суд ги куртули Мијалков, Камчев, Груевски и Ахмети

Според денешната одлука, односно начелно правно мислење на Врховниот суд, по оддржана општа седница, врховните судии, не само што сметаат дека СЈО нема право да поднесе нови обвиненија по истекот на 18 месеци од добивањето на бомбите, туку не смее ...

Read More »

Утре Врховен одлучува по жалбата на Грујовски за притворот

Врховните судии утре ќе заседаваат и треба да одлучат дали обвинетите Горан Грујевски, Тони Јакимовски и Никола Бошковски ќе завршат во притвор. Иако роковите почнаа да течат од денеска, кога Врховен ги комплетираше предметите, седницата е закажана за утре. Образложението ...

Read More »