Home / Tag Archives: завршен

Tag Archives: завршен

Државна матура ќе полагаат 16.859 ученици

Државна матура годинава ќе полагаат 16.859 ученици. Од нив 8.729 од гимназиско образование, 7.866 од средно стручно образование и 264 од средно уметничко образование, соопшти денеска Државниот испитен центар. Согласно Концепцијата за матура и за завршен испит во средното образование ...

Read More »