Home / Tag Archives: животна средина

Tag Archives: животна средина

Донесена одлука за спроведување на стратегиска оценка “Регионален план за управување со отпад”

Советот на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион  донесе одлука  за спроведување на стратегиска оценка за планскиот документ  „Регионален план за управување со отпад за Пелагониски плански регион” на предлог на Меѓуопштински одбор за управување со отпад. Овој плански ...

Read More »

Протест против отворањето Каменолом над Битола

Денеска, попладнето на регионалниот пат Битола-Ресен-Охрид се одржа протест на кој битолчани го искажаа своето незадоволство од отворањето на Каменолом над Битола. На протестот зборуваше потпретседателот на СДСМ, Александар Кирацовски. -Веќе извесен период и во Советот на Општина Битола, но ...

Read More »

Есенско пошумување во околината на РЕК “Битола“

Денеска се вршеше есенско пошумување околу РЕК “Битола“, во рамките на акциониот план за добивање на А интегрирана еколошка дозвола. Со оваа активност треба да бидат засадени 50.000 багремови садници на површина од околу 15 хектари.  Секоја година 10-12 хектари ...

Read More »
error: Content is protected !!