Home / Tag Archives: ѕвезда

Tag Archives: ѕвезда

Почина популарниот Шеки

Денес во Србија почина еден од легендите на југословенскиот фудбал Драгослав Шекуларац. Популарниот Шеки по рајко Митик беше втората ѕвезда на Црвена Звезда. Тој ке остане запамтен како невиден дриблер и по неговиот немирен дух. За Југолсавија одигра 41 натпревар. ...

Read More »

Големата ѕвезда за Вардар филм

Имајќи ја предвид историската, пионерска улога на браќата Манаки, на почетокот на 20-от век, организираниот развој на македонскиот филм/македонската кинематографија започна веднаш по втората светска војна, со основањето на единствената државна продуцентска куќа Вардар Филм во 1947, со што беа ...

Read More »

Португалската дива Тереза Салгуеро главна ѕвезда на Фестивалот “Музика од светот“

Се е подготвено за годинашното осмо издание на Фестивалот “Музика од светот“,  во организација на Центарот за култура Битола. Фестивалот ќе почне в сабота, на петти ноември со настапот на португалската дива со импозантна тридецениска  кариера Тереза Салгуеро. Салгуеро настапувала ...

Read More »