Home / Uncategorized / Талески не се појави на судење

Талески не се појави на судење

На денешното рочиште кое се одржа во Основниот суд во Битола, на кое требаше да се одржи судкскиот процес на Општната Битола, птотив Радио Б -97, на кој како тужител се јавува сега веке екс градоначалникот Владимир Талески,  Талески не се појави на судењето.

Откако управителот на Б-97 Менде Младеновски побара на судењето да с евикне како сведок Владимир Талески, судијата Љупчо Савесвки го одложи судксиот процес за 30.11.2017 година.

Инаку Талески го тужи Радио Б -97 да се исели од просториите на поранешната Радио Битола, каде Б-97 Радио воопшто не е вселено.

И покрај тоа што Радио Б-97 по претходна согласнсот на талекси, Б-97 радио требаше да го рестартира Радио Битола, од саму нему познати причини подоцна Талески се попишмани и побара Радио Б -97 кој е сопственик на опремата на радио Битола а ги напушти просториите.

Токму на тие околности Радио Б-97 инсистира Талески да се доведе како сведок и да ја презентира приказната околу рестартирањето на Радио Битола.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*