Home / Uncategorized / ТВ Орбис дефинитивно ја снема од етерот

ТВ Орбис дефинитивно ја снема од етерот

По згаснувањето на ТВ Мега Битола остана уште без една локална телевизија. Од вчера  во етерот дефинитово ја снема и ТВ Орбис, против која е поведена стечајна постапка,а на која неодамна АВМУ му ја одзеде дозволата.

Инаку покрај згаснувањето на ТВ Орбис на продажба е и зградата на ТВ Орбис, која преку извршител, на барање на  Шпаркасе банка  се продава.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*