Home / Вести / Училиштата заглавени 4,5 милиони евра

Училиштата заглавени 4,5 милиони евра

Училиштата во Битола должат над 4,5 милиони евра, тврди  градоначалничката на Битола Наташа Петровска.

-Долгот на училиштата во Oпштина Битола е над 4,5 милиони евра.Ние бараме  начин како тие долгови да се подмират. Но за решавање на оој проблем потребно е да се вклучи не само општината, туку и државата. Долговите не се настанати сега, станува збор за долгови кои што се таложеле години наназад, вели Наташа Петровска, градоначалник на Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!