Home / Вести / Улицата “Македонска фаланга “ целосно ќе се реконструира

Улицата “Македонска фаланга “ целосно ќе се реконструира

Сеопфатното заокружување на целосниот изглед на Офицерскиот дом и околината, комплетно ќе го надополни и новиот изглед на улицата „Македонска фаланга“.

Реконструктивните зафати на оваа улица започнаа со изведбените активности на екипите на ЈКП „Водовод

На потегот од семафорите кај Ракометното игралиште, околу задниот дел на Офицерскиот дом до Широк Сокак, ќе биде извршена промена на мешовита канализација, реконструкција на водоводната мрежа, изведба на коловоз, ново улично осветлување и партерно уредување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*