Home / Uncategorized / Условна казна за Јордан Ристевски

Условна казна за Јордан Ристевски

Шест месеци условна казна доби и Јордан Ристовски, поранешен советник на ВМРО-ДПМНЕ, во општина Центар, кој призна вина како обвинет во случајот за „Насилството во општина Центар“. Пресудата веднаш станува правосилна бидејќи обвинетиот се откажа од жалба до Апелација, а жалба нема да поднесе ниту СЈО.

Поранешниот советник Ристески, пред судот рече дека ја признава вината без закани, притисоци и уцени, давајќи ветување дека во иднина нема да стори кривично дело.

Тој е втор обвинет во овој предмет, кој ја признава вината, откако истото го стори и советникот Томислав Лазаров, кој доби условна казна од шест месеци.

Во овој предмет обвинети се уште 12 лица, меѓу кои и екс премиерот Никола Груевски и екс министерот Миле Јанакиески.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*