Home / Uncategorized / Утре продолжува судењето на Талески

Утре продолжува судењето на Талески

Судскиот процес “Транспортер“ продлжува утре четврток на 5 јули со распит на сведоците.

Утрешното судење доага откако во понделникот истото беше одложено, бидејки сведоците на СЈО дирекорките на Транскоп Елпида Крстевска, на ОУ Елпида Караманиди, на Кирил Методиј и Бистрица дојдоа на судењето бидејки  не биле уредно поканети па понеделничкото судење беше одложено.

Одложувањето на судењето ја налутило многу судијката и побарала за утре да мораат да бидат присутни на судењето.

Инаку според судкси извори на обвинетите во “ Транспортер “ им е ставено до знаење дека во септември, по летните одмори судењето ке се одвива забрзано и ке падне пресудата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*