Home / Uncategorized / Утре се именуваат новите директори

Утре се именуваат новите директори

Понеделник на 27 ноември заседава кадровската комисија на СДСМ, која треба да ги утврди сите нови директори во јавните претпријатија и училиштата.

Според информации на порталот на Битолски весник утре откако кадровската комисија ке ги утврди кандидатите за дирекори,  вечерта Извршниот одбор на партијата  треба да даде виза за предложените кандидати.

По смената на Управните, Надозрните и Училишните одбори се создадоа услови за смена на сите директори именувани од ВМРО ДПМНЕ.

Ќе се избираата директори во ЈП Комуналец, ЈП Нискоградба, ЈП Водовод, ЈП Пазари, ЈП Жабени, сите Основни и средни училишта, Домот за стари лица, градинките…

Со изборот на новите директори ке бидат заокружени  промените на новата власт како на државно, така и на локлано ниво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!