Home / Uncategorized / Владата го поништи тендерот на АД ЕЛЕМ

Владата го поништи тендерот на АД ЕЛЕМ

На својата последна седница Владата донесе неколку значајни одлуки. Владата на вечерашната седница донесе одлука да му наложи на Надзорниот одбор на ЕЛЕМ да го поништи распишаниот тендер во вредност од 34 милиони евра, поради сомневања за злоупотреба за набавка на опремата за ископ на јаловина. Владата на Република Македонија го поддржува обезбедувањето сопствена механизација на ЕЛЕМ, наместо долгогодишните користења механизации од надворешни фирми, за што се трошени огромни суми пари на граѓаните, но за конкретниот случај има сериозни индиции за тендерски пропусти и фаворизирања фирми поради што се презема овој чекор, се вели во соопштението на Владата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*