Home / Економија / Владата обезбеди пари за стечајците

Владата обезбеди пари за стечајците

Владата на вчерашната седница го разгледа и утврди и предлог-законот за материјално обезбедување на стечајните работници за кој се обезбедени финансиски средства со ребалансот на буџетот.

Со ова законско решение ќе бидат опфатени 3.000 стечајни работници, со што се решава нивниот долгогодишен проблем.

Владата ја задолжи министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, да ја информира јавноста за деталите што ги предвидува овој закон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*