Home / Вести / Во Битола хоспитализирани рекордни 152 пациенти

Во Битола хоспитализирани рекордни 152 пациенти

        Во Битола бројот на хоспитализирани лица се искачи на рекордни 152 лица позитивни на  ковид 19.

        Само во текот на вчерашниот ден беа хоспитализирани 25 нови пациенти. Меѓу хоспитализираните е и еден советник од Советот на Битола.

        Расте бројот и на починатите кои во последните  24 часа изнесуваше тројца пациенти, на возраст од 61, 62 и 68 години.

Најмладиот хоспитализиран пациент  во Битола е на возраст од 23 години, а највозрасниот на 95 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*