Home / Вести / Во Битола протест против најавените реформи во образованието

Во Битола протест против најавените реформи во образованието

Незадоволните граѓани во Битола денеска излегоа на протест против најавените реформи во образованието. Протестот беше организиран од Граѓанската
иницијатива „Учебници и настава мора да има“.

Незадоволните граѓани своето незадоволство го искажаа пред зградата на општината Битола.  Тие најавија собирање потписи за одржување на реферндум против законот за дигитални учебници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*