Home / Uncategorized / Вообичаена излезност во Битола

Вообичаена излезност во Битола

Според зборовите на претседателот на Општинската изборна комисија, Зоран Насев изборите во Битола се одвиваат во фер, мирна и демократска атмосфера.

Излезноста во однос на претходните избори е вообичаена.

До десет часот,  на изборите излегле да гласаат 10.613 гласачи што е 12,9% од вкупниот број на гласачи.

Се гласа на 170 избирачки места,  од кои 159 се за листата кандидати во Петтата  изборна единица, додека на 11 избирачки места се гласа за кандидатите во Четвртата изборна единица.

Инаку, во Битола еден ден пред изборите глсаа 55 затвореници, и 120 болни и изнемоштени лица.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*