Home / Uncategorized / Зврлевски разрешен

Зврлевски разрешен

64 пратеници гласаа за разрешување на јавниот обвинител, Марко Зврлевски, на денешната пленарна седница во Собранието. По неколкунеделна расправа народните избраници се произнесоа за оваа точка откако пратениците од ВМРО-ДПМНЕ се откажаа од дебатата.

По почнувањето на денешната седница пратениците веднаш преминаа на гласањето. Никој не се произнесе „против“ и никој од пратениците не беше воздржан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*