Home / Вести / АД Металец замина во стечај

АД Металец замина во стечај

Акционерското друштво Металец, замина во стечај.

И покрај сите напори кое ги вложи раководството на фабриката сепак тоа не успеа да се спаси од стечајната постапка.

На барање на доверителите стечајниот судија Снежана Дојчиновска донесе решение со кое се отвора стечајната постпка во АД Металец.

За стечаен управник на АД Металец се именува Владо Талевски.

Инаку според информации на Битолски весник АД Металецдлжи околу 2 милиони евра на поголем број доверители.

Од Металец најмногу побаруваат неколку банки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*