Home / Македонија / Апелација одлучува за новинарот Кежаровски

Апелација одлучува за новинарот Кежаровски

Во Апелациониот суд во тек е јавната седница на која се расправа за жалбите поднесени за првостепената пресуда за случајот „Ликвидација”, во кој како обвинет е и новинарот Томислав Кежаровски.

Во моментот се чита првостепената пресуда, според која новинарот беше осуден на затворска казна од 4,5 години.

После тоа, обвинетите и нивните адвокати ќе ги образложат своите жалби.

 

Фото:  Фокус

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*